Cele mai cumpărate

Produse noi

 • Magia boabei de cafea
  Postat de
     vizualizari (669)
     0Comentarii
  Join us in:

  Magia boabei de cafea

  Despre Pinot Noir, Chardonnay, Cabernet Sauvignon îmi imaginez că mulți dintre voi ați auzit! Dar, despre Bourbon și Typica? Nu, nu sunt soiuri de struguri, ci de ... cafea Arabica – cafea de specialitate. 

  Pentru a ne bucura de licoarea cafenie din ceașcă, multe se petrec ... în decurs de luni ... 

  În luna Mai, copacii de cafea încep să înflorească și sunt necesare vreo 9 luni pentru ca florile să se transforme în fructe.

  În luna Ianuarie a anului următor, cireșele de cafea sunt, încă, în curs de maturizare. Cu prea multă / puțină ploaie sau lumină, cireșele nu se dezvoltă corespunzător, afectând cantitatea de zahăr din conținut ceea ce va influența, negativ, calitatea boabei de cafea.

  Prin Februarie, majoritatea cireșelor sunt coapte și fermierii încep culesul. Costul pentru plata culegătorilor reprezintă cam 60% din costul de producție anual al fermelor de cafea.

  Abia prin Iulie, cafeaua ajunge în sacii care sunt pregătiți pentru export.

  Dacă vă imaginați că, în sfârșit, cafeaua de care avem nevoie este gata pentru consum vă cam înșelați! 

  Urmează ... prăjirea, la finalul căreia asistăm la o magie: transformarea boabelor verzi, aproape lipsite de savoare, în boabe maronii cu o aromă deosebită. Experiența prăjitorului este esențială în obținerea unei cafele echilibrate în cantitatea de zahăr și acizi, acești compuși chimici necesitând un tratament diferit pe timpul prăjirii.

  Și ... iată-ne, în sfârșit, aproape de a gusta cafeaua mult dorită. Puțintică răbdare! Ar fi păcat să ne grăbim chiar acum. 

  Pentru o cafea excelentă, este important și modul în care apa trece prin măcinătura de cafea. Există multe metode de preparare a unei cești de cafea și pentru a vă alege varianta preferată merită să testați cât mai multe!

   

   

  Deloc de neglijat în procesul de extracție a licorii și rezultatul final din ceașcă este profesionalismul baristei, care face diferența și poate determina clientul să revină sau nu într-o cafenea!

  Slavă Domnului că harta cafenelelor din București arată ... cam bine! Sunt câteva în care revin pentru ceea ce înseamnă a gusta și simți, in a mindful way, licoarea originară din Peninsula Arabică.

  Pentru voi care sunt acele cafenele în care vă oferiți această experiență? 

   

   

   

  Join us in: