Cele mai cumpărate

Produse noi

 • Fonduri Nerambursabile Relansare Economică
  Postat de
     vizualizari (161)
     0Comentarii
  Join us in:

  Fonduri Nerambursabile Relansare Economică

  Fonduri nerambursabile conform celor 3 măsuri de sprijin din directiva de relansare economică și cum pot fi accesate

  (1) Microgrant

  (2) Grantul pentru capital de lucru (singurul pentru care este obligatorie deținerea Certificatului de situații de urgență în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 29/2020)

  (3) Grantul de investiții.

  Conform procedurilor publicate până la acest moment de autorități, procesul de depunere a proiectelor de accesare fonduri presupune 2 etape:

  #Etape
  Etapa 1: Crearea unui cont pe platforma granturi.imm.gov.ro
  Etapa 2: Depunerea proiectului, odată cu lansarea liniei de finanțare la care vrei să aplici (nicio linie de finanțare nu este lansată în acest moment).

  Etapa 1, de creare a unui cont pe platformă este singurul pas pe care îl poți parcurge în prezent în procesul efectiv de accesare a fondurilor. Crearea contului necesită deținerea de semnătură electronică, astfel încât tu să poți semna digital setul de documente care se solicită în acest proces. Acest cont nu înseamnă că aplici efectiv la finanțare, ci este un simplu cont de utilizator pe baza căruia vei putea aplica prin intermediul platformei, odată ce liniile de finanțare vor fi lansate.

  Pentru Pasul 2, de aplicare la fonduri, este necesar ca autoritățile să publice forma finală a procedurilor, precum și termenele de lansare a celor 3 granturi. Momentan au fost publicate în forma draft doar anexele pentru microgrant (vezi aici). Pentru capitalul de lucru și grantul de investiții la acest moment nu se cunoaște cum va arăta dosarul pe care firma ta trebuie să îl depună pentru a solicita finanțarea.  #2 Care este stadiul actual și când se vor depune proiectele?

  cedurile publicate până la acest moment sunt în formă draft. Conform informațiilor publicate, așteptăm forma finală și oficială a acestor proceduri. De la data publicării lor, va exista un minim de 3 zile până la lansarea efectivă depunerilor de solicitări de finanțare (pasul 2). Odată cu lansarea depunerilor, acestea vor fi deschise timp de 5 zile pentru Microgrant și Grantul de Capital de Lucru, respectiv 10 zile pentru Grantul de Investiții. Totodată, menționăm faptul că Guvernul a anunțat, într-o declarație de presă, faptul că măsurile de finanțare vor fi lansate succesiv, respectiv: (1) microgranturi, (2) capital de lucru și (3) investiții.

  #3 Cum vor fi oferite fondurile din momentul în care se lansează liniile de finanțare?

  Pentru Microgrant și Grantul de capital de lucru:
  Fondurile vor fi oferite pe baza principiului primul venit, primul servit. Asta înseamnă că la momentul lansării finanțării, reprezentanții firmei tale vor trebui să fie online, cu toate anexele deja completate și semnate digital, gata strict pentru încărcarea acestora în platformă.

  Pentru Grantul de investiții:
  Fondurile vor fi oferite în urma unui proces de evaluare competitiv. În primă fază, proiectele vor fi depuse pe platforma www.granturi.imm.gov.ro, instrumentul prin care IMM-urile se vor putea înscrie în cursa pentru accesarea măsurilor de sprijin. Primul pas este crearea contului companiei în platformă, iar al doilea pas, odată cu lansarea oficială a apelului de finanțare, va fi încărcarea dosarului de finanțare, în condițiile solicitate de finanțator. În urma închiderii apelului, proiectele vor fi evaluate și finanțate în ordinea inversă a punctajelor obținute.

  #4 Cu ce mă mai pot pregăti în prezent pentru a nu rata depunerea?

  Te poți pregăti prin:
  1. Crearea contului pe platformă (după ce ai obținut semnătura electronică)
  2. Evaluarea încadrării IMM-ului tău la finanțare, pe baza informațiilor care există în spațiul public la acest moment.

  Join us in: