Nou Mabo Coffee Brazil Edio Miranda, Honey  250gr Mareste

Mabo Coffee Brazil Edio Miranda, Honey 250gr

Produs nou

About MABÓ Coffee

MABÓ Coffee Roasters is the home of Bogdan Georgescu, the 2019 World Coffee Roasting Vice-Champion and Romania Roasting Champion. Our story begins in 2020, a small roastery in Bucharest with a dream and focus on quality coffee … and pretty much nothing else. Due to this, you will experience exclusive, remarkable coffees each time.
Quality first and nothing else!

Mai multe detalii

5 Produse

65,00 lei cu TVA

  • Povestea începe în 1947, când ''Sitio Santo Antonio do Prado'', o proprietate de 28 de hectare a fost achiziționată de Edio Miranda și soția sa Maria Aparecida Milagres Miranda. Dintr-un teren care nu avea niciun folos, cuplul l-a transformat în sursa principală de venit cu producția de cafea, precum și un loc pentru petrecerea timpului liber în familie, situat în interiorul unui parc național (Parque Estadual da Serra do Brigadeiro), înconjurat de numeroase cascade și priveliști frumoase la munte. Producția de cafea datează de mulți ani, dar abia acum 15 ani după ce s-au concentrat pe practici mai bune de recoltare, ei și-au dat seama de potențialul cafelelor lor. De atunci, ei sunt dedicați îmbunătățirii calității și au fost premiați la competițiile regionale de cafele. Copiii lui Edio și Maria sunt implicați în producție și prelucrarea cafelei este realizată exclusiv de membrii familiei în propria proprietate. Proprietatea este situată pe munți, iar ridicarea se face doar manual. Cireșele culese sunt direcționate către paturi africane, unde cele necoapte sunt îndepărtate manual. Odată ce lotul a atins nivelul ideal de umiditate, este făcut căuș de Edio, care determină profilul cafelei și merge la depozitare pentru faza de post uscare. Aflată într-o zonă privilegiată la altitudini mai mari, cu climă ideală, producția are ca rezultat o cafea de o calitate deosebită. În plus, Edio este foarte preocupat de a face producția cât mai sustenabilă, de întreținerea solului, conservarea râurilor și a speciilor locale prin păstrarea ''pistelor verzi'' de-a lungul proprietății. Principalul lor obiectiv este să devină o proprietate sustenabilă în toate cele trei aspecte: economic, social și de mediu. În ceea ce privește post-recoltarea, obiectivul principal este menținerea calității cafelelor prin promovarea unui proces de uscare cât mai lent și un control strict al nivelului de umiditate, pentru a evita riscurile de fermentare excesivă.

    Origin Brazil
    Region Matas de Minas | Araponga - MG
    Productor Edio Miranda
    Fermentation Honey
    Variety Red Catuia
    Altitude 1200m
    Cupping score 86
    Cupping notes Fructe galbele | Pepene galben | Corp mediu | Aciditate citrica si malica | Dulceata ridicata.
    Roasting profile OMNI (good for espresso | filter)
    Resting period Filter 7 days | Espresso 14 days
    Roasted by Bogdan Georgescu

    Data de prăjire: sept 2020