Nou Mabo Coffee Kenya Ndaroini, washed  250gr Mareste

Mabo Coffee Kenya Ndaroini, washed 250gr

Produs nou

About MABÓ Coffee

MABÓ Coffee Roasters is the home of Bogdan Georgescu, the 2019 World Coffee Roasting Vice-Champion and Romania Roasting Champion. Our story begins in 2020, a small roastery in Bucharest with a dream and focus on quality coffee … and pretty much nothing else. Due to this, you will experience exclusive, remarkable coffees each time.
Quality first and nothing else!

Mai multe detalii

5 Produse

75,00 lei cu TVA

  • Orașul Nyeri, sud-centrul Keniei. Nyeri se află la o altitudine de aproximativ 1750 de metri în inima poporului Kikuyu și a fost un hub al activității rebele Mau Mau din anii '50. În limba swahili, Ndaroini este un loc în care oamenii se pot odihni peste noapte. Acest nume s-a aplicat micilor proprietari Ndaroini care au parcurs distanțe lungi pentru a-și livra cireșele în stația de spălare vecină Gichathaini. După o zi de muncă, ei s-au întors în taberele coloniale, situate foarte aproape de fabrica de astăzi Ndaroini. Oamenii din Ndaroini au avut întotdeauna o îndemânare pentru inovație. În 2018, în timpul mai multor excursii de teren, Menno Simons (fondatorul Trabocca) a început să investigheze de ce calitatea și volumele de cafea din Kenya păreau să dezamăgească de la an la an. El a întâlnit oamenii din Ndaroini care și-au exprimat clar frustrarea față de sistemul actual. Ei au fost dornici să-și schimbe cursul când Menno a dezvăluit intențiile lui Trabocca de a înființa un nou lanț de aprovizionare. Împreună cu Ndaroini Coffee Ltd. am început o nouă mișcare care încearcă să acorde premii celor mai muncitori oameni din industrie: micii proprietari. În loc să plătim 55 până la 82 de cireșe kenyene pe kilogram, după cum a raportat Daily Nation ca un standard al industriei, am plătit 100 de cksh pentru kilogramul de cireșe și 21 în plus pentru îmbunătățirile de calitate. Plata a fost efectuată în februarie 2019, oferind micilor proprietari oportunitatea de a investi în parcelele lor înainte ca recolta să înceapă din nou în octombrie. Ruth Njeri Mitham, unul dintre membrii Ndaroini, explică prețurile mai mari la kilogramul de cireșe și cum plățile la timp le impactează viața.

    Origin Kenya
    Region Nyeri
    Washing Station: Ndaroini
    Fermentation washed
    Variety SL28, SL34
    Altitude 1800m
    Cupping score 88
    Cupping notes Brown sugar | Strawberry | Blackberry | Medium malic and citric acidity | High sweetness
    Roasting profile OMNI (good for espresso | filter)
    Resting period Filter 7 days | Espresso 14 days
    Roasted by Bogdan Georgescu

    Data de prăjire: sept 2020