Nou Mabo Coffee Ethiopia Kayon Mt, Organic, Natural 250gr Mareste

Mabo Coffee Ethiopia Kayon Mt, Organic, Natural 250gr

7000925

Produs nou

About MABÓ Coffee

MABÓ Coffee Roasters is the home of Bogdan Georgescu, the 2019 World Coffee Roasting Vice-Champion and Romania Roasting Champion. Our story begins in 2020, a small roastery in Bucharest with a dream and focus on quality coffee … and pretty much nothing else. Due to this, you will experience exclusive, remarkable coffees each time.
Quality first and nothing else!

Mai multe detalii

2 Produse

ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!

62,00 lei cu TVA

  • Kayon este cafeaua care creste intre 2220m si 2400m peste nivelul marii, in zona Shakiso Guji.

    Guji Shakiso este o cafea obtinuta prin procesare Naturala. Complexa, frumos fructata si aromata, la fel ca Guji-ul nostru complet spalat, dar cu toate acele calitati clasice ale procesului natural. Are arome florale si note dulci de fructe tropicale. Aceste fructe sunt prezente si in aciditatea sa, care este medie si dulce. Alte note prezente sunt vanilie, cirese si cacao. Ca espresso, veti obtine fructe de piatra si cacao, care se vor transforma in cheesecake ca bautura pe baza de lapte.

    Ferma de cafea Kayon Mountain a fost infiintata in 2012 cu scopul de a produce cafea de calitate superioara intr-un mod responsabil din punct de vedere social si ecologic. Ferma este situata in partea de sud a Etiopiei, in regiunea Oromia, zona Guji, care se afla la aproximativ 320 de mile de capitala, Addis Abeba. Ferma este proprietatea privata a lui Ato Esmael si a familiei sale.

    Guji este o adaugare recenta la gama de cafele extraordinare exportate din Etiopia. Din punct de vedere istoric, a fost exportata ca tip Sidamo, dar dupa multi ani de lobby, guvernul etiopian i-a acordat lui Guji propria sa distinctie geografica. In timp ce profilul cupei este destul de asemanator cu cafeaua Sidamo, unii oameni simt ca exista un „ceva special” in terroirul din Guji.

    Au fost plantati noi arbori de cafea Heirloom pe acest teren de 240 de hectare, in sol fertil de argila nisipoasa, sub baldachinul unei paduri naturale. Procesele organice sunt utilizate la ferma, balega de animale fiind principala sursa de ingrasamant. Cafeaua este recoltata din octombrie pana in februarie de catre oamenii din satele locale. O parte din acestea sunt spalate, fermentate si uscate pe paturi ridicate, iar restul este lasat pentru producerea de cafea naturala procesata de inalta calitate. Ciresele de cafea proaspat culese sunt spalate cu boabele cu densitate redusa fiind canalizate pentru o calitate inferioara. Cafelele curate de inalta calitate sunt apoi asezate pe paturi ridicate, unde timp de aproximativ 12 pana la 20 de zile de uscare sunt rasucite meticulos manual si preluate pentru a elimina boabele defecte. In cele din urma, ciresele uscate sunt depulpate pentru a dezvalui frumoasele boabe de cafea naturale procesate care sunt supuse unei sortari suplimentare pentru a elimina orice boabe defecte ramase.

    Origine Ethiopia
    Regiune Guji, Oromia
    Statia de spalare Kayon Mountain
    Fermentare Natural
    Varietate Mixed Heirloom
    Altitudine 1900 – 2200m
    Scor de degustare 88 in Nota SCA
    Anul recoltei 2020
    Note Cupping Berries | Tropical | Black Tea | Cherry | Floral | Balanced Citric Acidity
    Profil de prajire OMNI (potrivit pentru espresso | filter)
    Perioada de repaus Filtru 7 zile | Espresso 14 zile
    Prajit de Bogdan Georgescu - Campion National al Romaniei si Vice-Campion Mondial
    Prajit cu PROBAT P5

    Data de prăjire: April 2021

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: