Nou Specialitate Cafea Mabo BIO DECAF Ethiopia Sidamo, 250g (Natural) Mareste

Specialitate Cafea Mabo BIO DECAF Ethiopia Sidamo, 250g (Natural)

7001077

Produs nou

Origine: Sidamo, Etiopia

Regiune Sidamo

Procesare: CO2 lichid natural

Prajit de Bogdan Georgescu - Vice-Campion Mondial si Campion National al Romaniei la prajit cafea

Data prajire: iulie 2021

Mai multe detalii

2 Produse

ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!

62,00 lei cu TVA

  • Această cafea din Sidamo, Etiopia este decofeinizată prin procesarea cu CO2 lichid.

    Este un proces natural, sigur, care păstrează componentele chimice native ale boabelor. Rezultatul este o cafea minunată, bogată, aromată.

     

    Prin acest procedeu, dezvoltat de Kurt Zosel, se extrage doar substanța chimică a cafeinei cu CO2 lichid. În decofeinizarea CO2, cafeaua verde este scufundată într-un recipient de apă închis, cunoscut sub numele de cameră de extracție. CO2 lichid este apoi introdus la o presiune de 70kg forta/cm2 în camera de extracție, scoțând cafeina din cafeaua verde și dizolvând-o. Odată ce cafeina este extrasă cu succes, CO2-ul bogat în cafeină este transferat din camera de extracție într-o cameră de absorbție la presiune scăzută care permite CO2-ului să revină la o stare gazoasă, eliberând cafeina.

     

    Este o modalitate excelentă de a savura o cafea bună fără să vă faceți griji cu privire la efectele secundare ale unei cantități prea mari de cafeină, pastrând cele mai multe beneficii pentru sănătate ca și cafeaua obișnuită, dar niciunul dintre efectele secundare.

     

    Femeile însărcinate, adolescenții și persoanele care iau anumite medicamente pot opta, de asemenea, pentru cafeaua decafeinizată în locul cafelei obișnuite.

     

    ___________________

     

    Origin: Sidamo, Ethiopia.

    Process: Natural Liquid CO2

     

    This coffee from Sidamo, Ethiopia is decaffeinated with the CO2 Process.

    It is a natural, safe process that preserves the beans' native chemical makeup. The result is wonderfully, rich, flavourful coffee.

     

    The CO2 Process, developed by Kurt Zosel, extracts just the caffeine chemical with liquid CO2. In CO2 decaffeination, green beans are immersed in a sealed water container known as an extraction chamber. Liquid CO2 is then forced at a pressure of 1,000 pounds per square inch into the extraction chamber, drawing the caffeine out of the green beans and dissolving it. Once the caffeine is successfully extracted, the caffeine-rich CO2 is transferred from the extraction chamber to a low-pressure absorption chamber that allows the CO2 to return to a gaseous, caffeine-free state.

     

    Decaf is an excellent way to enjoy a great coffee without worrying about the side effects of too much caffeine, having most of the same health benefits as regular coffee, but none of the side effects.

    Pregnant women, adolescents, and individuals taking certain medications may also want to choose decaf over regular coffee.